top of page
IMG_20210331_165109_edited.jpg
KH7A5733-5.jpg

Aloitin valokuvaamisen 11-vuotiaana.

Rakastan sushia ja kokista.

Olen rauhallinen ja tarkkaileva luonne.

Rakastan mustavalkokuvia.

Olen asunut aina Kainuussa.

Lempivärini on musta.

Valokuvaaja sinulle, joka haluat muistaa kauniisti

Moi! Minä olen Sinikka Moilanen, ja asun Kainuussa, Kajaanissa.

 

Rakastan kuvissa tiettyä epätäydellisyyttä ja aitoutta, kontrasteja ja valon ja varjon vaihtelevuutta, tekstuurien tuntua. Haluan luoda aikaa kestäviä muistoja, joissa pääosassa olet sinä ja sinun rakkaasi.

Story time

Alunperin olen syntyjäni suomussalmelainen, ja uskon sen olleen alkusysäys koko valokuvausharrastukselleni, sillä asuessani syrjäkylällä olivat välillä kaverit vähissä ja tekemistä piti keksiä. Onneksi syrjäkylissä on yleensä paljon kaunista luontoa kuvausharjoitteiden kohteena. Kaikki alkoi siis luonnosta, lehdistä, kukkasista ja eläimistä, jopa kuolleista sammakoista ja Pentti Saarikosken runoista ja Björkin musiikista.
 
Rakkaimmat kuvauskohteeni ovat ihmiset ja eläimet. Olen aiemmassa elämässä opiskellut ammatiksi itselleni eläinalan tutkintoja, siispä ja siksikin erityisesti koirat ovatkin erityisen lähellä sydäntäni, mutta minua kiinnostaa myös muiden eläinten kanssa toimiminen. Kameran käyttöä olen opiskellut ja oppinut itsekseni, ja opin jatkuvasti lisää (se taitaa olla minulle oikeastaan pakkomielle). Kuvaan luonnonvalossa aina kun se on mahdollista, tai pyrin tekemään salamavaloilla mielenkiintoista valoa. Saatan myös tehdä jotain siltä väliltä ja niiden yhteisvaikutuksesta.
 
Kuviani on ollut näytillä mm. Arktisten Aromien Luonnosta sinulle II -hankkeen esitteessä. Töitäni on myös ollut katseltavina Senaatintorilla Kainuu Helsingissä 2014 -tapahtumassa Yle Kainuun kojussa. Elämäni ensimmäinen näkemäni ja samalla myös pystyttämäni valokuvanäyttely oli omani Suomussalmen Teatteri Retikassa syksyllä 2012. Olen ollut mukana dokumentoimassa Kainuussa kuvattua Pieniä suuria valheita-elokuvan kuvauksia (kuvasin myös viralliset still-kuvat) keväällä 2018 ja kuvannut Rukka Petsille life style-tyyppisiä tuotekuvia koirien kanssa. Kesän 2018 tein työssäoppimisprojektia opintojeni kautta Rockers -korupajalle, jolloin pääsin ikuistamaan kivikoruja Jorma Uotisen yllä, kuin myös pääsin dokumentoimaan Helsinkiin Absolute motion -korujulkkarit. Sain myös valokuvata Mira Luotia Kajaanissa Huomisen toivo -musiikkivideon ohessa. Vuonna 2019 olen saanut toimia still-kuvaajana Rendel 2 -elokuvassa Kajaanissa ja lyhytelokuva Lakanan still-kuvaajana toimin kevättalvella 2021. Syksyllä 2019 olen saanut myös toteuttaa pitkäaikaista unelmaani, kun olen päässyt käyttämään omaa studiotani Kajaanissa.

Kuvaustyylini etenkin lasten kanssa on pikemminkin dokumentoiva, erityisesti ulkona tehtävissä miljöökuvauksissa. Kuvissa saa olla aitoa tekemistä ja toimintaa. Välillä voi sattua pieniä hetkiä paikallaan, jolloin napataan potrettimaisempia kuvia. Ja sitten taas mennään. Tykkään kuvata miljöössä, jossa on mahdollisuus liikkua jonkin verran, silloin minä ja myös mallit ovat parhaimmillaan. Kuvauksissa ei saa olla kiire mihinkään. Studiolla pyrin tekemään ajattoman kauniita ja minimalistisia kuvia, joissa pääosassa olette juuri te.

Lisää töitäni ja ajankohtaista tietoa löydät Facebook-sivuiltani sekä erityisesti Instagramista (Instagram on minulle riippuvuus).
 
Pääsääntöisesti toimin Kajaanin alueella. Kuvaan myös yrityksille ja minulta on mahdollista saada myös opetusta valokuvauksesta.

Laitathan viestiä, jos sinusta tuntuu, että voisimme olla hyvä match!

Sinikka

bottom of page